Educatie

Educatie
Verdieping Ontwikkeling
Perceptie

Cultuur in de breedteCultuureducatie zit in ons DNA en is het fundament van ons bestaansrecht. Door middel van cultuur in het breedste zin van het woord, stimuleren wij de ontwikkelen van jong tot oud. Van kinderrechten filmfestivals tot educatieve dorpstour, niets is ons te gek.

Bewonder onze projecten

No items found.

Barend van Baerne

Bij de start van het nieuwe schooljaar is het voor veel brugklassers erg spannend. Een nieuwe school met andere kinderen in een nieuwe omgeving. Om het ijs te breken en de leerlingen op een actieve manier te betrekken in hun nieuwe omgeving heeft Building Arts in 2022 een uniek project ontwikkeld voor de leerlingen van Barendrecht, namelijk: Dorpstour Barend van Baerne.

No items found.

Joris en de Draak

Een bijzonder jaarlijks terugkerend programma voor eerstejaars scholieren van het voortgezet onderwijs in Ridderkerk. In een samenwerking met de scholen, de gemeente en diverse lokale partners stellen wij een tour samen waarin de jongeren kennis maken met de unieke bezienswaardigheden van de gemeente Ridderkerk. De legende Joris en de Draak vormt de rode draad van de stadstour.

No items found.

Gezond in Beverwaard

In het ontwikkelproject Gezond in Beverwaard onderzocht de Veldacademie gedurende drie jaar (2016-2019) hoe de leefstijl van kinderen en hun huishoudens in Rotterdam Beverwaard verbeterd kan worden. Stichting Building Arts was als projectpartner verantwoordelijk voor de inhoudelijke invulling van het programma op de Rotterdamse school. Middels cultuureducatie en talentontwikkeling mochten wij ons steentje bijdragen aan de mentale gezondheid en ontwikkeling van meer dan 75 kinderen en hun families.

No items found.

UNICEF Kinderrechten Filmfestival

Tussen 2016 en 2020 organiseerde wij jaarlijks het UNICEF Kinderrechten Filmfestival in de Gemeente Ridderkerk. Binnen de Brede School werden per wijk filmlessen gegeven aan kinderen tussen 8 en 12 jaar. Het thema: de kinderrechten van UNICEF. Uit de lessen kwamen jaarlijks een tiental korte films voort, welke in een echt filmfestival de strijd met elkaar aan gingen om de titel. De winnaar van deze avond kreeg een professionele remake, welke daarna in première ging in Pathé Tuschinski in Amsterdam.

Together Creating Memories